2. Anne Sütü ve Emzirme Sempozyumu
03 Ekim 2018

Hastanemizde ‘1-7 Ekim Emzirme Haftası’ dolayısıyla, 2 Ekim 2018 tarihinde 2. Anne Sütü ve Emzirme Sempozyumu düzenlendi.   Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Hastane Başhekimi Dr. Saide Ertürk, anne sütünün öneminden bahsederek sempozyum katılımcılarına teşekkür etti.

Ardından Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi Eğitim Şubeden Uzm. Hem. Dilek Burbut “Emzirmenin Halk Sağlığına Etkileri” üzerine “Anne sütü hiçbir zaman birebir taklit edilemez. Emzirme bebek, anne, aile, toplum, ekonomi ve çevre için en iyi seçenektir" diye konuştu.

Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yenidoğan Klinik Sorumlusu Prof. Dr. Merih Çetinkaya, ‘Prematür Yenidoğanlarda Emzirme Süreci’ konulu sunumunu gerçekleştirdi. Çetinkaya, her bebek için kendi annesinin sütünün en uygun besin olduğunu ifade ederek, “Anne sütü, ilk probiyotik, ilk fonksiyonel gıda, ilk çoklu aşı, ilk bireysel ilaç ve bebeğe özgü ilk tek besindir” diye konuştu.

Program akışında Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Derya Yıldız “Türkiye’de ve Dünyada Emzirme İstatistikleri”, Dr. Erkan Akkuş “Laktasyonda Beslenme ve Emzirme”, Dr. Dilek Y.Öztürk “Emzirmede Sık Karşılaşılan Problemler ve Çözüm Önerileri”, Avukat Aylin T.Kahveci “Türkiye’de Emziren Annelerin Yasal Hakları”, Hemşire M.Güneş Saran “Esenler Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Yenidoğan Ev Ziyareti Uygulaması” konulu sunumlarını yaptılar.

2. Anne Sütü ve Emzirme Sempozyumu sonlandırılması; konuşmacılara katkılarından dolayı teşekkür plaketi verilerek yapıldı.