.

Hastanemiz Stajyer Öğrencileri İle Oryantasyon Eğitimi Gerçekleştirildi

Hastanemizde 2015 – 2016 Eğitim Öğretim yılında staj yapacak Resmi ve Özel Sağlık Meslek Lise ve Üniversitelerde öğrenim gören öğrencilere Hastanemiz Eğitim Birimi tarafından Konferans Salonunda oryantasyon eğitimi verildi. Eğitime ’Eğitim Birimi , Enfeksiyon Kontrol Birimi ve Koordinatör öğretmenler katıldı.  Okulların açılmasıyla hastanemizde staja başlayan ve 2016 Haziran ayına kadar devam edecek olan 300 'e yakın öğrenciye Eğitim Birimi sorumlusu Berna DURU tarafından mesleğin önemi ve geleceği, hasta ve hasta yakınları ile ilişkiler ve stajyer öğrenci ile çalışanlar arasındaki ilişkiler anlatıldı. Ayrıca Staj süresince öğrencilerin uyması gereken kurallar hatırlatıldı.

Ayrıca Hastanemiz Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Elif GÖK tarafından El Hijyeni, Kesici Delici Alet Yaralanması, İzolasyon Önlemleri, Tıbbi Atıkların insan sağlığı açısından önemi ve ayrıştırılması hususunda bilgiler verildi.