08 Ekim 2019

1-7 Ekim Emzirme Haftası kapsamında Hastanemizde anne sütünün ve emzirmenin önemine dikkat çekmek, bu konuda farkındalığı arttırmak amacı ile "Emzirme Haftası Etkinliği" düzenlendi.Hastanenin zemin katı poliklinik girişine stand açılarak polikliniklere tedavi amacıyla gelen anne ve anne adaylarına; yenidoğan yoğun bakım hemşireleri, yenidoğan yakın izlem hemşireleri , emzirme danışman hemşireleri tarafından "ilk 6 ay sadece anne sütü" ilkesiyle, anne sütü, emzirmenin önemi, emzirme teknikleri konularında eğitimler verildi. Kurulan standa Başhekimimiz Uzm.Dr.Saide ERTÜRK yaptığı açıklamada,  Anne Dostu Hastane ,Bebek Dostu Hastane, Yenidoğan Bebek Dostu Hastane Unvanlarına sahip sayılı hastanelerden biriyiz.  Her 1-7 Ekim tarihleri arasında anne sütü ve önemi hakkında anne ve anne adaylarını bilgilendirmek için etkinlik düzenleyerek halkı bilinçlendirmeye ve farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz diye ifade etti.Etkinlik kapsamında Yenidoğan Hekimi Uzm. Dr. Dilek YAVUZCAN ÖZTÜRK anne sütü ve önemi hakkında bilgiler verdi. Çocuk Hekimi Uzm. Dr.Erkan AKKUŞ, ‘’  Hastalıkların önlenmesi ve maliyetinin çok düşük olması nedeniyle anne sütü ile en  uygun beslenme biçimidir. "dedi. Sağlık Bakım Hizmetleri müdürü Derya YILDIZ konuşmasında ‘’Emziren annelerde meme ve yumurtalık kanseri daha az görülmektedir. Ayrıca emzirme ile anne ve bebek arasında güçlü bir bağ kurulur’’ dedi.  Etkinlikte Yenidoğan YBÜ bebeklerinin fotoğraflarından oluşan fotoğraf sergisi halka sunuldu . Ayrıca çocuklara balon ve kurabiyeler dağıtıldı.

• indir (4).jpg
  • indir (3).jpg