Hastanemiz Konferans Salonunda 15 Temmuz Şehitleri Anma Programı Düzenlenmiştir.
27 Eylül 2021

16. 07. 2018 Tarihinde Hastanemiz Konferans salonunda 15 Temmuz Şehitleri Anma programı düzenlendi. Anma programı saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından hastane Başhekimimiz Uzm. Dr. Saide ERTÜRK’ün konuşması ile devam etti. Programda, o günü yaşayan hekim, hemşire ve güvenlik görevlisi arkadaşlarımızın konuşmalarının ardından bu hazin günü unutmamak adına İstanbul İl Sağlık Müdürlüğümüzün düzenlemiş olduğu video izlenmesiyle programımız son bulmuştur.

Esenler KDCH Dr. Abdullah Biroğul çok amaçlı toplantı salonunda düzenlenen programla 15 Temmuz şehitleri anıldı.
İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan programın açılış konuşması Esenler KDCH Başhekimi Uzm. Dr. Saide ERTÜRK tarafından gerçekleştirildi. Başhekim ERTÜRK yaptığı konuşmada ‘’15 Temmuz, Türkiye için en uzun gece, sağlık çalışanları için de en zor nöbetti. Türk halkı o geceyi hiç unutmayacak. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diler, şehitlerimizin son sözlerine tanık olan sağlık çalışanlarına minnet ve şükranlarımı sunarım”dedi.

O gece çalışan sağlık personellerinin konuşmasıyla devam eden programda , anestezi teknisyeni Onur Kaan Tohumoğlu ‘’ Hiçbir zaman unutamayacağımız bir geceydi, müdahale etmek , tedavi yapmak hiç bu kadar zor olmamıştı’’şeklinde duygularını ifade etti.

Yaptığı konuşmada göz yaşlarını tutamayıp salonu duygulandıran Acil hemşiresi Şüheda Öztürk ‘’O gece hiç görmediğimiz klinik tablolar karşısında güvenlik, temizlik ,tüm çalışanlar duygularımızı bir kenara bırakıp tek bir yürek olduk.’’ dedi. Güvenlik çalışanı Sadık Altınköprü ise’’ Nasıl bir güne uyanacağımızı bilmiyorduk, Rabbim öyle bir geceyi ülkemize bir daha yaşatmasın’’ diye temenni de bulundu.

Program İstanbul İl Sağlık Müdürlüğünün 15 Temmuz anısına yayınladığı video ile tamamlandı.