Kadın Doğum Polikliniğimize ve Gebe Okulumuza başvuran anne adayları ve doğum yapmak üzere servise yatan gebeler, eğitimli sağlık personelimiz tarafından emzirmenin yararları ve yöntemleri konusunda bilgilendirilir ve hazırladığımız emzirme kılavuzumuz verilerek okumaları sağlanır. Doğumdan hemen sonra bebekler anneye olabildiğince erken verilerek emme reflekslerinin en güçlü olduğu ilk yarım -1 saatte emmeleri sağlanır. Normal doğumlarda, annenin ve bebeğin sağlık durumları uygunsa, bebek anne göğsüne konarak ilk ten tene temas ile birlikte emzirme sağlanır. Eğitimli ve sertifikalı sağlık personellerimiz tarafından anneye, bebeği doğru pozisyonda emzirmesi öğretilir.
Emzirme pozisyonunda karşılaşılan güçlükler için çözümler üretilerek annenin bebeğini mutlaka emzirebileceğine dair güveni sağlanır. Ayrıca annelere bebeklerinden ayrı kaldıkları takdirde sütün salgılanmasını nasıl sağlayacakları ve devam ettirecekleri de öğretilir. Hem bebeğin istedikçe ve sık sık emmesini sağlamak hem de anne bebek ilişkisini güçlendirmek için bebekler sürekli anne yanında tutularak rooming-in uygulanır.Bebeğin emme karışıklığını önlemek ve memeyi bırakmasına neden olmamak için hastanemizde biberon ve emzik kullanılmaz ve önerilmez. Hastanemizde mama ihaleleri ve anneleri özendirecek mama reklamları yapılmamaktadır Meme ile ilgili ortaya çıkabilecek sorunlar, Emzirme Danışman Hemşiremiz tarafından çözümlenerek anneler meme bakımı konusunda bilgilendirilir.
Taburcu olan anne babaya günün her saatinde eğitimli sağlık personeline telefonla ulaşabileceklerinin güvencesi verilerek, evde karşılaşabilecekleri problemlerin çözümüne yardımcı olunur. Hastane genelinde gebelerin veya emziren annelerin, emzirme ve anne sütü konusundaki soru ve sorunlarını çözümlemek için Emzirme Danışman Hemşiremiz ve Yenidoğan Ekibimiz danışmanlık yapmaktadır.
30 Ekim 2024