Refakat Politikamız ve Refakatçi Kuralları
17 Ocak 2024

REFAKATÇİ KURALLARI
 Hastaya refakatçi gerekip gerekmediği hastanın doktoru tarafından belirlenir ve refakatler bir kişiyle sınırlanır.
 Refakatçi değişimleri ziyaret saatlerinde yapılabilir. Belirlenen saatler dışında refakatçi değiştirilemez.
 Kadın Hastalıkları ve Doğum Servislerinde hasta mahremiyetini sağlamak açısından ERKEK refakatçi kabul edilmemektedir.
 Refakatçi için ilgili servis tarafından bir refakatçi kartı verilir. Refakatçi kartı başkası tarafından kullanılmaz. Refakatçi yemeklerini kartlarınızı görevliye okutarak alabilirsiniz. Kartınızı taburculuktan önce sorumlu hemşireye teslim etmeniz gerekmektedir. Refakatçi kartınızın kaybolması durumunda nöbetçi memurluğa ödeme yaparak aldığınız makbuzu servis sorumlu hemşiresine teslim etmeniz gerekmektedir.
 Hasta ve refakatçi yemekleri hastane tarafından verilir. Bu nedenle dışarıdan lütfen yemek getirmeyiniz.
 Hastanızın viziti ve tıbbi bakımı sırasında servis dışında bekleyiniz.
 Hastanızın güvenliği açısından hastanızın kolundaki bilekliği hastaneden ayrılıncaya kadar çıkarmasına izin vermeyiniz.
 Refakatçiler doktorların talimatları doğrultusunda kurum kurallarına uymakla yükümlüdürler.
 Hastanın bakımına izin verilen ölçüde yardım ediniz ve gerekmedikçe yalnız bırakmayınız.
 Hastanın kişisel temizliği için gereken önlemleri uygulayınız.
 Hastaya dokunmadan önce ellerinizi yıkayınız veya odada bulunan el dezenfektanlarını kullanınız.
 Boşa akan su ve yanan elektriği lütfen kapatınız.
 Bulunduğunuz yeri ve eşyaları temiz tutunuz ve zarar vermeyiniz.
 Tuvaletlere; çocuk bezi, tuvalet kâğıdı ve benzeri yabancı madde atmayınız.
 4207 sayılı yasa gereğince hastanede sigara içilmesi yasaktır.
 Hastane tarafından konulan tüm kurallara uyunuz ve görevlilerin talimatlarını uygulayınız.
 Bu ana kurallar dışında her servisin kendine özgü refakatçi politikası oluşturabileceği unutulmamalıdır.
Birimlere göre ziyaretçi kuralları farklılık gösterebilir. Lütfen belirtilen ziyaret kurallarına uyunuz.
 Özellikli Hasta gruplarının bulunduğu bölümlerde refakatçi ve ziyaretçi kuralları ilgili bölüm, klinik tarafından belirlenir ve “Özellikli Hasta Grupları Bakım Prosedürü”nde tanımlanır.
 Özellikli hasta gruplarında bulunan hastalarınızı (engelli, ruhsal bozukluğu olan, palyatif bakım hastaları gibi) yalnız bırakmamalısınız.

Amacımız Sizlere Daha İyi Sağlık Hizmeti Sunmaktır. Hastane Kurallarına Uyduğunuz İçin Teşekkür Ederiz.