Başhekim Uzm. Dr. Saide ERTÜRK
17 Haziran 2021

Başhekim
          Uzm. Dr. Saide ERTÜRK

Afyon İli Bolvadin ilçesinde doğdu. Orta ve lise eğitimini Kadıköy İmam Hatip Lisesinde yaptı. 2001 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden mezun oldu. Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniğinde 2002 yılında başladığı ve yaklaşık 2 yıl sürdürdüğü asistanlık eğitimi sonrası, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümünde yeniden asistanlığa başlayarak  Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniğinde 2010 yılında  uzmanlık eğitimini tamamladı. 2010-2014 yılları arasında Süleymaniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı olarak çalıştı. 2014-2017 tarihinde  Esenler Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine Başhekim Yardımcılığı yaptı, yine aynı Hastanede 2017 yılında Başhekimlik görevine başladı. Sağlık Kuruluşları Yöneticiliği Yüksek Lisans bölümünü 2017 yılında tamamlayan Ertürk evli ve üç çocuk annesidir.